CARINA EDMONDS
Sales Director,
Nordic Drugs

Carina Edmonds Few-min.jpg

NUVARANDE BEFATTNING

Sales Director, Nordic Drugs AB

FAMILJ

Gift med Keith och vi har två barn, Tara och Liam och vår hund Lucky. 

FRITIDSINTRESSEN

Min passion i livet är musik och dans och vackra smycken. Jag ägnar mycket tid åt träning allt ifrån functional fitness, zumba, styrketräning till promenader med hunden. Har insett att det är viktigt med en stark kropp för att orka med ett hårt tempo, få utlopp för stress, att fokusera och hålla länge. Jag älskar även att resa och umgås med familj och vänner. 

 
Carina Edmonds For Executive Women.jpg

”Med inre öppenhet har jag blivit mer kraftfull och tydlig som ledare och människa”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

BAKGRUND

  • Läste naturvetenskaplig linje på gymnasiet.

  • Fortsatte sen att läsa ekonomi med inriktning på organisationsteori och marknadsföring på högskolan.

  • Har nu 19 års erfarenhet från läkemedelsbranschen inom både OTC, specialistprodukter och medicinteknik som täcker många terapiområden.

  • Har arbetat som läkemedelskonsulent, säljledare, nordisk produktchef och försäljningschef.

  • De sista tio åren har jag arbetat som Sales Director på Nordic Drugs, ett medelstort bolag med huvudkontor på Limhamn utanför Malmö.

“Jag ville kombinera både mitt naturvetenskapliga intresse med mitt intresse för business och därför var det ett tydligt mål för mig att börja arbeta i läkemedelsbranschen.” — Carina Edmonds

 

”Skjut inte upp glädje. Det är viktigt att lära sig att njuta av sin livsresa.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Vad har Few betytt för dig?

Few har betytt oerhört mycket för mig. Few har utvecklat mig till en bättre version av mig, jag har ”vässat sågen” och tar för mig mer av livet på livets alla arenor. Nyckeln till framgång har varit självinsikt och att använda mig själv som verktyg. Genom större självinsikt har jag skapat en inre öppenhete och med inre öppenhet har jag blivit mer kraftfull och tydlig som ledare och människa. Jag har identifierat på vilket sätt jag gör skillnad, vilka mina kännetecken, styrkor och värdeord är så att jag kan leva mitt brand. Jag har lärt mig att älska sätta mål! Genom Few har jag idag en tydlig vision och riktning både personligen och professionellt. Min familj har också fått ta del av en mer öppen Carina som både har provat på camping, skidåkning och snart bilsemester. Few har även gett mig ett fantastiskt nätverk. Det känns som en enorm tillgång att ha access till så mycket kunskap och kontakter i det skånska näringslivet. Det är även en utmärkt kanal att sätta Nordic Drugs på kartan i regionen. 

Hur och på vilket sätt har din mentor stöttat dig? Gett dig perspektiv ?

Att få en mentor var en fantastisk känsla, en person som hade som syfte att bara fokusera på mig och min utveckling. Vilken fantastisk möjlighet! Min mentor var Micael Györei, vd SCD AB. Han hade förmågan att ställa de rätta frågorna för att utmana mig. Han fick mig att identifiera vilka hinder som var i vägen för mina mål. Han utmanade mig att göra upp med oklarheter och fatta viktiga beslut både på det personliga och professionella planet. Han utvecklade mig som människa, chef och ledare. Jag är mycket tacksam för Micaels engagemang.

Varför gå ett ledarprogram bara för kvinnor?

Jag blev introducerad till programmet av min chef, Anders Löfgren (VD på Nordic Drugs). Det var inte avgörande för mig att det var ett program bara för kvinnor, men jag blev lockad av upplägget. Jag kände även att den var min tur nu, det var dags att satsa på mig själv. När jag tittar tillbaka på ledarprogrammet är jag mycket glad för att det var ett program bara för kvinnor. Jag är övertygad om att vi nådde en högre öppenhet i gruppen och vi hade möjligheten att diskutera viktiga frågeställningar som hur vi ska få in mer kvinnor i maktpositioner på företagen. 

 

”Lär dig att älska sätta mål. De mål som du inte sätter är resultat du inte uppnår!”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Om du skulle skriva din biografi, vad tror du att boken skulle heta?

”It´s showtime”. Min bok skulle helt klart ha en inriktning på hur man kan leva sitt liv till sin fulla potential. Hur viktigt det är att se varje uppdrag som sitt livs föreställning, att leverera när det gäller, att ha SHOWTIME. Hur man kan vara en stjärna och skapa andra stjärnor som gör avtryck! Jag har faktiskt redan börjat skissa på denna bok…

Vad skulle det stå i din epilog?

Mina små dagliga förbättringar blev nyckeln till ett långsiktigt, fantastiskt resultat (liv)! 

Finns det några speciella personer som du skulle vilja omnämna i din bok och i så fall vad har dessa betytt för dig och din karriär?

Min största inspiration är den kanadensiska ledarskapsexperten Robin Sharma. Robin Sharma är bl a författare till den bästsäljande boken ”Munken som sålde sin Ferrari” och ”Ledaren utan titel”. Hans budskap har varit banbrytande för mig. Jag följer honom dagligen och har även haft nöjet att få se honom live i Stockholm 2012. Han kommer tillbaka till Stockholm i september och då är jag givetvis på plats. (Vi brukar skoja i min Few grupp om att jag är ”Sharmas adept”.) Min pappa, Jan Fritz, har även betytt mycket för min karriär. Jag har ärvt hans vilja att vara beslutsfattare och ledare. Min pappa har varit ledare inom både idrotten och i arbetslivet och hans förmåga att se alla individer, få gruppen att springa åt samma håll och skapa resultat har alltid varit en inspiration för mig. Mina chefer genom åren som har trott på mig och gett mig stort ansvar är såklart också viktiga. 

Vad skulle ditt första kapitel i biografin handla om?

Börja med slutet i sikte. Lär dig att älska sätta mål. De mål som du inte sätter är resultat du inte uppnår! Det finns få saker som fokuserar hjärnan som att skriva ner sina mål. På detta sätt höjer du medvetenheten till vad som är viktigast. Bättre medvetenhet leder till bättre val, bättre val leder till bättre resultat. Att varje morgon fråga sig: Vilka 5 saker måste hända idag för att det ska bli en exceptionellt produktiv dag? Att skriva ner sina ”dagliga 5”. Börja med Dagliga 5, så har du uppnått nästan 2000 mål i slutet på året! Dessa små dagliga förbättringar är nyckeln till långsiktiga, fantastiska resultat! 

Vad skulle ditt sista kapitel heta och varför?

”Skjut inte upp glädje” Det är viktigt att lära sig att njuta av sin livsresa och inte bara leva för vad som komma skall. 

Vad vill du att läsaren ska ha med sig från din biografi?

Inspiration att börja resan med att bygga sitt bästa jag. 

Sist men inte minst, har du något tips till unga kvinnor som är i början av sina karriärer?

Lär känna dig själv och skapa en inre öppenhet, börja med slutet i sikte (sätt tydliga mål på lång och kort sikt), var proaktiv och lägg din energi på det som du kan påverka (inflytandecirkeln).