ANETTE SJÖLIN

Category Manager Aluminium
Thule Group

anette sjölin-few ledarprogram.jpg

Fews hedersutmärkelse 2016 gick till Anette Sjölin (Few 4) 

Motivering

Anette har skapat värde för sig själv genom kraftfulla och aktiva val i sitt personliga och professionella liv. Hennes beslut att leva sin dröm och ta makten över sina rädslor, möjliggjorde utveckling/förändring i Anettes alla livets arenor. Hon valde och vågade utvecklas till en proaktiv ledare med starka inre övertygelser som hjälper henne i prioriteringar, beslut och agerande.
Idag påverkar hon affärer och människor i en internationell roll genom det starka driv, engagemang och uthållighet som krävs av en förändringsledare. Modet har varit större än rädslan och Anette har på ett trovärdigt sätt visat sin styrka i att hålla i och hålla, ut även när det varit svårt.


 


NUVARANDE BEFATTNING

Category Manager Aluminium,  Thule Group

FAMILJ 

Gift och 2 bonusdöttrar

FRITIDSINTRESSEN

Golf och resor

 
anette sjölin few ledarprogram.png

”Mitt mål är att leda genom lyhördhet, tydlighet, engagemang, struktur och kommunikation.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

BAKGRUND

  • Började arbeta med försäljning direkt efter gymnasiet.

  • Har över 25 års erfarenhet av försäljning, inköp och produktutveckling inom framför allt stål och metaller.

Jag har en stor drivkraft att göra affärer och jag har gått den långa vägen som säljare, produktchef, inköpschef till min nuvarande tjänst som Category Manager. Ett viktigt vägskäl för mig var när en av mina dåvarande chefer ville satsa på mig som ledare, så jag lämnade min specialistroll och tog över och utvecklade hela inköpsfunktionen med 23 medarbetare.

Ett annat vägskäl var när jag för en tid sedan bestämde mig för att lyfta blicken och gå vidare till en ny position där jag både får göra affärer i internationell miljö samt driva och utveckla en matrisorganisation.

 

”När jag vågade blunda öppnades mina inre ögon!”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Vad har Few betytt för dig?

Few har betytt oerhört mycket för mig både på det personliga och det yrkesmässiga planet. En större självinsikt har hjälpt mig att analysera mig själv, våga ta nya beslut för att utvecklas som ledare och detta skapar förutsättningar både för långvarig framgång och personlig tillfredsställelse. 

Hur och på vilket sätt har din mentor stöttat dig? Gett dig perspektiv ?

Det var mycket positivt att ha en mentor under programmet. Min mentor Peter Jonsson, VD Lothar AB, fick mig att se mig själv och min omgivning med nya ögon. Vi hade många mycket givande samtal och Peters coachning gav mig nya tankar och idéer som jag har använt i mitt ledarskap. 

Varför gå ett ledarprogram bara för kvinnor?

När vi tittade på olika ledarskapsutbildningar fann jag upplägget av Few mycket intressant men det var inte avgörande att det var ett program enbart för kvinnor. Nu i efterhand är jag mycket glad att få haft möjligheten att utvecklas tillsammans med en grupp mycket starka och erfarna kvinnor.

 

”Var proaktiv, arbeta med mål och värderingar samt var lyhörd.”

 

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

På vilket sätt har du skapat värde för dig själv de senaste 5 åren? - I ditt ledarskap:

Mina inre övertygelser väger tungt i beslut, prioriteringar och agerande. Min vision är att vara en stark ledare som visar trovärdighet, är effektiv och skapar resultat.  

För din organisation?

Mitt mål är att leda min organisation till framgång genom lyhördhet, tydlighet, engagemang, struktur och kommunikation. Det är oerhört viktigt att mina medarbetare känner sig delaktiga, är motiverade och trivs.

För dig själv som person?

När jag vågade blunda öppnades mina inre ögon! En ökad inre öppenhet har gjort att jag har tagit viktiga personliga beslut som har gett fantastiska resultat. 

Sist men inte minst, har du något tips till unga kvinnor som är i början av sina karriärer?

Var proaktiv, arbeta med mål och värderingar samt var lyhörd.