MARIA HANSARE WALLIN

Sales Manager NordArom AB

Few Maria Hansare Wallin.jpg

NUVARANDE BEFATTNING

Sales Manager NordArom AB

FAMILJ 

Man Anders, barn Elsa 15 år, Klara 11 år och Kajsa snart 5 år

FRITIDSINTRESSEN

Vara med familjen, läsa böcker, gå i skogen, laga mat med speciellt utvalda ingredienser, spana på omvärlden...

 
Maria Hansare Wallin For Executive Women ledarprogram.png

”Jag vill arbeta på familjeföretaget med min bror och se hur långt vi kan ta det in i framtiden.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

BAKGRUND

Uppvuxen i Porsgata ett mycket litet område precis vid Bråvikens strand och med Kolmårdskogarna inom räckhåll.

  • Jag har alltid varit väldigt arbetsvillig så karriären startade redan med sommarjobb i 10-12 års åldern. Från start med service och turism i och med arbeten på Kolmården, Vildmarkshotellet och Oscarshälls servering sedan säljjobb alla som gick att få. Parallellt jobbat på familjeföretaget med många olika sysslor.

  • Ekonomisk utbildning på gymnasium och vidare utbildning inom resebranschen som reseledare / resebyråagent och IATA.

  • Mellan utlandsutbildning och jobb så har jag återigen arbetat på familjeföretaget, sedan resebyrå under en period för att sedan bestämma mig.

  • Jag vill arbeta på familjeföretaget med min bror och se hur långt vi kan ta det in i framtiden. Då blev vi 3:e generation som tog över, vi vill bevisa att det kan gå riktigt bra.

 

”Att jag gjorde rätt saker fast av fel anledningar kan jag nu se med lite perspektiv.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Vad har FEW betytt för dig?

FEW öppnade mina ögon och mitt sinne för att se att potentialen finns inom mig. Att om jag prioriterar mig så kommer det omvärlden till godo på bästa sett. FEW kom in precis rätt i tid för mig, även fast jag sa nej från början. Jag hade inte tid, detta kommer inte att få plats i min kalender. Insåg till slut att om jag inte själv får plats i kalendern, att om inte jag är viktig nog att förkovra mig var är jag då på väg? FEW betydde skillnad mellan att säga och agera, för jag var bra på så mycket men väldig dålig på att vara bra på att vara mig. Och den lilla nyansen i ändring av mitt mindset var nyckeln för mig och mitt framtida företagande.

Hur och på vilket sätt har din mentor stöttat dig? Gett dig perspektiv?

Jag var nybörjare på detta med mentorskap, så början var inte optimal. När jag väl hittade rätt i min egen approach och i rätt person som mentor så var detta otroligt värdefulla stunder. Precis perfekta tillfällen att fånga upp saker från en modul som känns abstrakt och få in den i sammanhang eller att bara få prata om sig själv ur mitt eget perspektiv och få enorm kunskapskälla att ösa ur.

Varför gå ett ledarprogram bara för kvinnor?

Ville jag inte egentligen, kändes lite konstigt och tillrättalagt. Idag är jag otroligt tacksam för det, och för den magiska gruppdynamik som skapades av Trust. Med det upplägg FEW har och den digra agenda och de innehåll modulerna har, krävs en miljö där kvinnor får vara bara människor. Ingen positionering, inget kön, bara människa.

På vilket sätt har du skapat värde för dig själv de senaste 5 åren? I ditt ledarskap?

I mitt ledarskap har jag skapat värde i min önskan och vilja att ledaren leder och alla tillsammans är delaktiga. NordArom är ett mindre familjeägt företag, här syns jag som ledare i varje stund jag är på jobbet. Värdet i mitt ledarskap mäts i min ambition, mitt driv och våra gemensamma mål.

För din organisation?

De senaste åren har jag jobbat aktivt med att förtydliga våra budskap internt, externt. Att tydligt få fram vad NordArom är, vad vi gör och hur vi ska göra det. Att leda en organisation är ju inget jag gör själv, ledandet är bara en liten del. Mina medarbetare känner sig sedda, viktiga och kunniga i sina arbetsområden. Det är ett oerhört starkt värde som jag förvaltar, förädlar och tar med in i framtida affärer.

För dig själv?

Mitt egentliga värde som jag ser det idag, startade med FEW. Före det tog jag mig själv för given, att driv, passion, ork kom av sig själv bara jag var bra i andras ögon. Att jag gjorde rätt saker fast av fel anledningar kan jag nu se med lite perspektiv. Att skapa värde för mig själv är att hinna lyssna på den innersta rösten, den som ibland kallas magkänsla, ibland erfarenhet och ibland tur... Att öppna upp mig och min potential i och med utbildningen var livsavgörande. Och jag vill lära mer, alla moduler skulle jag gladeligen ge mig i kast med och fördjupa mig i ytterligare. Resan har bara börjat...

 

”Sluta med att vara duktig och börja göra det som du väljer och vill.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Om du skulle skriva din biografi, vad tror du att boken skulle heta?

Hur smakar framgång? En empirisk studie i liv, mat och människor med humor och reflektioner på mitt eget sätt...

Vad skulle det stå i din epilog?

Vad är lycka, vad är framgång? Hur duktig har jag varit i mitt liv? Här är min resa, från arbetsvillig ambitiös och livrädd ung tjej till företagsledare och trendspanare. Utan humor skulle jag inte överleva, utan reflektioner skulle jag förtvina. Här är min story om mitt smakfulla, innovativa liv som världsbäst och urvärst, allt detta är jag.

Finns det några speciella personer som du skulle vilja omnämna i din bok och i så fall vad har dessa betytt för dig och din karriär?

Först och främst pappa den ständige företagsledaren som nu jobbar som morfar på heltid. Sedan mamma förstås, för hon grundade min känsla att jag kan allt och att jag alltid är värdefull hur mycket jag än misslyckas.

Vad skulle ditt första kapitel i biografin handla om?

Det är blå himmel, sådär blå som bara sommaren kan bjuda på. Det stora tallarna svajar i toppen och jag känner sommarens alla underbara dofter min näsa och det torra gräset kittlar mig på ryggen. Jag får nästan svindel där jag ligger på gräsmattan och väntar på att något ska hända. Vad som helst, jag är redo. Sommarlovet är i full gång och jag är vill ha äventyr...

Vad skulle ditt sista kapitel heta och varför?

Jag hör fåglarna, jag hör dem verkligen. Stannar upp på den dammiga trottoaren och tittar på dörren, har jag kommit rätt? Så lyssnar jag igen, fåglarna är där och sjunger faktiskt precis nu, för bara mig. Så tar jag ett djupt andetag, nu är det dags igen. Uppdrag trendspaning och innovation, herregud varför utsätter jag mig för detta. Svetten börjar rinna i armhålorna och pulsen ökar, och jag kämpar till mig ett leende och puttar upp dörren. Tänker på att detta är jag bra på, detta vill jag och detta kommer att bli precis så bra som jag föreställt mig...Nu kör jag, så häng med....

Vad vill du att läsaren ska ha med sig från din biografi?

Känslan av värme, humor, styrka och en vardag som alltid kan vara guldkantad.

Sist men inte minst, har du något tips till unga kvinnor som är i början av sina karriärer?

Strategiska tips finns att tillgå överallt, de finns av en anledning. Duktig är inte ett bra epitet på någon människa. Så sluta med att vara duktig och börja göra det som du väljer och vill. Var strategisk men mänsklig, ta hjälp och lär dig nya saker.