TERESIA JENSEN
Marknadschef,
Vanna Group

Teresia Jensen Few-min.jpg

NUVARANDE BEFATTNING

Marknadschef i Vanna Group med ansvar för varumärkena och kommunikationen kring INR och Aspen.

FAMILJ

Man och tre barn.

FRITIDSINTRESSEN

Löpning, yoga, sy, baka.

 
Teresia Jensen For Executive Women

”Jag ser och skapar sammanhang!”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

KORT BAKGRUND

  • Min uppväxt på en bondgård har gjort att jag kan kavla upp ärmarna och samarbeta ”tills sista höbalen är inne”.

  • Jag har en Magisterexamen på Personalvetarprogrammet vid Lunds Universitet i botten men svängde efter en kortare tids arbete med HR-frågor snabbt över till projektledning, möten och marknadsrelaterade uppgifter.

  • Jag drivs av en optimistisk livssyn och gillar att påverka människor i min omgivning. Min övertygelse är att optimism och entusiasm är med och skapar framgång. Det gör att jag trivs särskilt i tillväxtföretag där jag kan få påverka och vara kreativ. I ord, bild och handling samt på strategisk nivå.

“I stort handlar ju marknadsföring om att långsiktigt påverka människor genom att bygga ett lockande och trovärdigt innehåll – och det kan jag!”

— Teresia Jensen

 

“FEW adderade ett behagligt filter av självkänsla.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Vad har FEW betytt för dig?

FEW adderade ett behagligt filter av självkänsla som gör att jag kan lita på mig själv och agera tryggare i utmanande jobbsituationer. FEW har också berikat mig med ett brett nätverk av kloka och inspirerande kvinnor från olika branscher i olika yrkesroller.

Hur och på vilket sätt har din mentor stöttat dig? Gett dig perspektiv ?

Min mentor har ingjutit mod och utifrån sin erfarenhet gett mig perspektiv som hjälpt mig behålla fokus i strategiska vägval.

Varför gå ett ledarprogram bara för kvinnor?

För att inte bli för fyrkantigt och traditionellt ”manligt” i viktning av innehåll. Jag lockades av ett helare perspektiv där jag är rädd att de ”mjukare” bitarna lätt skulle kunna prioriteras ner vid ett övervägande antal manliga deltagare där de nog skulle tendera att ”tuppa” sig mer.

 

”Mitt mantra: Jag hör mig själv andas.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

På vilket sätt har du skapat värde för dig själv de senaste 5 åren? I ditt ledarskap:

Mer självförtroende och självkänsla ger mer överskott och glädje.

För din organisation:

Mer strategisk.

För dig själv som person:

Mer överblick, prio och planering.

Om du skulle skriva din biografi, vad tror du att boken skulle heta?

Det blir vad man gör det till.

Vad skulle det stå i din epilog?

Teresia inspirerade folk att våga ta sig och sina idéer till nya nivåer. Hon spred glädje och inspiration med utgångspunkt i sin bas, familjen, naturen och sina vänner. Teresia fick folk att mötas för ny kraft.

Finns det några speciella personer som du skulle vilja omnämna i din bok och i så fall vad har dessa betytt för dig och din karriär?

Mikael Karlsson, Axis grundare, var min första mentor. Han var ödmjuk, intelligent och lärde mig styrelsearbete. Jag har fortfarande kvar hans mobilnummer i min telefon som en påminnelse om sin betydelse.
Min man Henning med bakgrund som officer i danska Sjövärnet är min privata rådgivare och hjälper mig ofta identifiera rätt informationsvägar och vässa kommunikationsstrategier. Samtidigt är han min värsta kritiker vilket kan göra mig mer upprörd och flytta mina gränser bättre än någon annan.

Vad skulle ditt första kapitel i biografin handla om?

Min uppväxt på landet. Den har präglat mina värderingar och min entreprenörsådra.

Vad skulle ditt sista kapitel heta och varför?

Jag hör mig själv andas. Det är ett mantra jag har för att påminna mig om att lyssna på mig själv och få ner min andning (yogaandning ska höras). Det är skönt att stanna upp och känna efter och inte bara rusa vidare för att försöka vara andra till lags som jag tenderade att göra som yngre. När jag lyfter fram det som är viktigt för mig blir jag ett skönare sällskap/en bättre kollega.

Vad vill du att läsaren ska ha med sig från din biografi?

Livsglädjen och skapandet. Att mina barn är det mest fantastiska jag åstadkommit.

Sist men inte minst, har du något tips till unga kvinnor som är i början av sina karriärer?

Utveckla det du tycker är roligt, så blir du också sannolikt riktigt bra på det. Och passa på att hitta någon mer erfaren som du kan få stöd och råd från längs med vägen!