CECILIA VON PERGLAS
Business Unit Director,
Cloetta

Cecilia von Perglas Few-min.jpg

NUVARANDE BEFATTNING

Business Unit Director Grocery, Cloetta

FAMILJ

Gift med Tobias, vår son Oscar 2 år, nyfödd bebis och hunden Bella

FRITIDSINTRESSEN

Tränar gärna Cross fit, löpning, triathlon, spinning mm. Resor, god mat och vin, fixa i trädgården, läsa.

 
Cecilia von Perglas Few For Executive Women.jpg

”Jag brinner för att leda och därmed nå nya mål för affären.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

BAKGRUND

  • Samhällsvetenskaplig linje Söderslättsgymnasiet i Trelleborg 

  • Civilekonom examen från Lunds Universitet, Master of Science in International Business Administration med inriktning på marknadsföring och tyska  

  • Utlandsstudier i Kina och Tyskland

Sedan jag var liten har jag haft ett intresse av att förstå hela affären och jag valde tidigt marknadsföring som ingångspunkt. På Beiersdorf i Hamburg lärde jag mig grunderna, under min tid som trainee, vilka jag utvecklade när jag startade min karriär på Cloetta (tidigare Leaf) där jag utvecklats inom marknadsföring och sälj i flera olika positioner så som Brand Manager, Category Manager, Marketing Manager mfl. Som 28 åring fick jag chans att ta steget att bli ledare för ett team vilket var ett viktigt och givande vägskäl där jag insåg hur fantastiskt givande det är att förstå vad det är som får olika medarbetare att agera och därmed utvecklas som team. Jag brinner för att leda och därmed nå nya mål för affären.

 

”Med mina ledord att vara en passionerad, tydlig och utforskande ledare gör jag medvetna val.

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

Vad har Few betytt för dig?

Few har hjälpt mig att fördjupa självinsikten, vägleda mig till att finna mina värdeord och förtydliga mina mål som nu leder mig varje dag samt öppna dörrarna till ett fantastiskt nätverk. 

Hur och på vilket sätt har din mentor stöttat dig? Gett dig perspektiv ?

Min mentor var ett bra bollplank under hela Few utbildningen och hjälpte mig att lägga upp en mycket konkret 5 års plan som inte bara jag utan hela familjen utformat och stämmer av varje år.

Varför gå ett ledarprogram bara för kvinnor?

För mig var innehållet gällande ledarskap och utveckling avgörande när vi jämförde ledarskapsprogram, inte att det var enbart för kvinnor. I efterhand tror jag att det har bidragit till den stora öppenhet som jag upplevt från alla deltagare under utbildningen.

 

”Sätt upp tydliga mål med delmål och var proaktiv i att uppfylla dessa.”

Skärmavbild 2018-05-11 kl. 11.39.11.png

På vilket sätt har du skapat värde för dig själv och din organisation de senaste 5 åren:

Med mina ledord att vara en passionerad, tydlig och utforskande ledare gör jag medvetna val och fokuserar på det som är viktigt för mig för att nå mina mål, både privat och i arbetslivet. Detta fokus gör att jag når mina mål och skapar tillfredställelse för mig själv och mitt team. Det skapar också en trygghet och ett lugn för mig själv vilket resulterar i en tydlig och trygg ledare som ger mina medarbetare en klar inriktning med stor möjlighet att utvecklas, ta ansvar och nå sina och verksamhetens mål.

Sist men inte minst, har du något tips till unga kvinnor som är i början av sina karriärer?

Sätt upp tydliga mål med delmål och var proaktiv i att uppfylla dessa. Be om feedback och var lyhörd för denna. Skaffa dig gärna en mentor, det kan vara mycket mer utvecklande än ytterligare en kurs.